ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de karın şişliği şikayetiyle hastaneye giden kadının midesindeki 9 kilogramlık kist, ameliyatla çıkarıldı. 

Manisa'da yaşayan ve bir süre önce Eskişehir'e gelen 56 yaşındaki Kıymet Camdere, karın şişliği şikayetiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne başvurdu.

Buradaki kontrollerde, Camdere'nin midesinde kist tespit edildi. Midedeki 35 santimetre uzunluğundaki 9 kilogramlık kist, ameliyatla alındı.

ESOGÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tufan Öge, hastasının karın şişliği şikayetiyle geldiğini bildirdi.

Camdere'yi karın şişliğinin artması üzerine acilen ameliyata aldıklarını ifade eden Öge, şöyle konuştu:

"Takip ve değerlendirmemizde yumurtalık kaynaklı bir kist olacağını düşünerek hastamızı ameliyata aldık. Hastamızda iyi ya da kötü huylu tümör çıkma olasılığı vardı. Ameliyatla, iyi huylu olacağını düşündüğümüz bir kist çıkardık. Yaklaşık 35 santimetre ve 9 kilo ağırlığında oldukça büyük bir kistti. Hastamız şu anda iyileşme süreci yaşıyor. Hastamızı şifayla evine taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Kendisi yıllardır büyüyen ve 9 kiloya kadar çıkan bir ağırlıkla yaşamış."

Öge, benzer şikayetleri yaşayanların doktora başvurmasını tavsiye etti.

- "Vücudumdan 9 kiloyu attım"

Camdere ise yaklaşık 5 yıldır midesindeki şişlikle yaşadığını bildirdi.

Şikayetlerinin artması üzerine gittiği doktorların verdiği ilaçların fayda etmediğini belirten Camdere, şunları kaydetti:

"Sigarayı bıraktıktan sonra kilo aldım sandım. Daha sonra vücudumdaki iltihaplar midemde toplanmış. Daha önce 4 doktora gittim, kimse bir şey demedi. Özel bir hastaneye gittim ve ameliyat olacağımı söylediler. Daha sonra Eskişehir'e ameliyat olmaya geldim. Günlük hayatta zorluk çekmiyordum. Yoruluyordum ancak evin işini de yapıyordum. Bu şekilde bir kist olmasına şaşırdım. Şimdi Allah'a şükür midem çok iyi. Doktoruma teşekkür ederim. Vücudumdan 9 kiloyu attım, hafifleyip kuş gibi oldum."

Kıymet Camdere'nin birkaç güne kadar taburcu edileceği bildirildi.