ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,"Eğitimde fevkalade iyi bir durumdayız, çok iyi bir rota tutturmuş vaziyetteyiz. Yaptığımız düzenlemelerin olumlu sonuçlarını alıyoruz" dedi.

Avcı, kent merkezinde bir otelde Eskişehir Bilecikliler Derneği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, dershanelerin kapatılması kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili karalama kampanyası yürütüldüğünü vurguladı.

Dershanelerin dönüştürülme sürecini başlattıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sistemiyle ilgili çok sistemli bir dezenformasyon, kötüleme ve karalama kampanyası yürütüldüğünü anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Yürütülen karalama kampanyalarının dökümlerini çıkarttık. Her gün belli bir medya grubunda, bunların kim olduğunu siz biliyorsunuz, mutlaka milli eğitimle ilgili olumsuz bir haber, eğer bulamazlarsa da uyduruyorlar. Milli Eğitim camiası bir milyon çalışanı, 31 milyon öğrencisiyle çok büyük bir camia. Bu kadar büyük bir camiada arasanız, her gün mutlaka bir kaç tane olumsuzluk olur. Sanki bunlar özellikle bir beceriksizliğin sonucuymuş gibi takdim edilmeye çalışıyor. Milli Eğitim de ne kadar olumlu şey varsa görmezlikten geliniyor. Ağrı'da bir okulun penceresi kırık, onun fotoğrafı çekiliyor, servis yapılıyor. 'Milli eğitim çöktü'.

Olumsuz bir şey bulamadıkları zaman oturup kendileri senaryo yazıyorlar. Ağrı lafını boşuna söylemedim. Ağrı'da bu senaryoyu yaşadık. Bir okulda bu grupla bağlantılı bir öğretmen çocukları topluyor, 'yarın evden gelirken tezek getireceksiniz' diyor. Kendilerine bağlı haber ajansının muhabirini de çağırıyor. Çocukların eline tezeklerle fotoğraflar çekiliyor. 'Milli eğitim çöktü, tezekli eğitim başladı.' Olabilir hakikaten bir yerde sorun olabilir diye, geçici bir tedbir olabilir diye hemen araştırdık, soruşturma yaptık. Okulun deposunda 15 ton kömür var, iki ton da odun var ama sırf Türkiye'de eğitimin ne kadar geri gittiğini güya kendilerine göre kanıtlamak için böyle bir senaryo tezgahlamışlar."

- "Eğitimde son 12 yılda büyük hamle yaptık"

Nabi Avcı, Avrupa Birliği ve OECD'ye bağlı eğitim ölçümleri yapan bir kuruluşun son açıkladığı rapora değinerek, "Türkiye'nin eğitim alanında son 12 yılda çok büyük hamle yaptığını, eğitimde erişimin yüzde yüze ulaştığını, ders programlarımızın Avrupa Birliği beklentileri ve kriterleriyle tam uyumlu olduğu dolayısıyla Türkiye'nin son iki yılda, çünkü müfredat çalışmaları son iki yılda yoğunlaştı, bu alanda çok başarılı bir performans sergilediği açıkça ifade ediliyor" ifadelerini kullandı.

Eğitimle ilgili olumlu şeylerin medyada çok fazla yer alamadığını ama olumsuz şeylerin manşetten girdiğini dile getiren Avcı, bugün gazetelere bakıldığında kıyıda, köşede 12'nci, 15'inci sayfada küçük küçük haberlerin olduğunu, buna karşılık senaryolu olumsuz haberlerin de manşetlere çıktığını gördüklerini kaydetti.

"Eğitimde fevkalade iyi bir durumdayız, çok iyi bir rota tutturmuş vaziyetteyiz. Yaptığımız düzenlemelerin olumlu sonuçlarını alıyoruz" diyen Avcı, şöyle konuştu:

"Halk Eğitim Merkezlerinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği yaklaşık 2 bine yakın ayrı branşta kurs var. Eğitim çok iyi durumda. Çok şükür bu Türkiye'nin başarısı. Türkiye'nin doğalgazı, petrolü yok. Türkiye bunları kendi alın teriyle yapıyor. Bunları küçümsemek, yok saymak, çok böyle günü birlik hesaplarla 'Milli Eğitim Bakanını veya hükümeti kötüleyeceğiz' diye, Türk çocuklarında, öğretmenlerimizde demoralizasyona yol açacak kasıtlı yayınlar yapmak insafla da adaletle de sağ duyuyla da vatanseverlikle de bağdaşmaz. Bu kötüleme ve karalama kampanyasının sistematik bir kampanya olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini bir kere daha 'paylaşalım' diye söylüyorum."