AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, nükleer santral tartışmalarına değinerek, "Nükleer santrale yönelik karşı çıkmaları anlamıyorum. Bu karşı çıkmaların perde arkasında Türkiye’nin petrol ve doğal gaza mahkum edilmesini isteyenlerin olduğunu düşünüyorum" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, ülkede sanayi imalatının artmasıyla, yeni enerji kaynaklarından faydalanılmaya başlanıldığını belirtti. Yurttaş, enerji ihtiyacının önemine vurgu yaparak, "Sanayi imalatımız arttıkça yeni enerji kaynaklarını ortaya koyduk. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, jeotermal enerji gibi kaynaklarımızdan faydalanmaya başladık. Yeşil enerji dediğimiz ve çevreye etkisi en az olan kaynakların tümünü devreye koysak bile; ancak enerji ihtiyacımızın yüzde 15’ini karşılayabiliriz. O nedenle hidroelektrik santralleri, termik santralleri ve nükleer enerji santrallerini de yapmalıyız. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için sanayi imalat oranının artması gerekir" dedi.

"33 ÜLKEDE NÜKLEER SANTRAL BULUNUYOR"

Muzaffer Yurttaş, nükleer santral kurulmasına yönelik tartışmalara değinerek, santrallerdeki alınan enerjiye vurgu yaptı. Yurttaş, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’de nükleer santral kurulmasına yönelik tartışmalar yapılırken, dünya devleri enerjisini bu kaynaktan sağlıyor. G-20 ülkeleri başta olmak üzere 33 ülkede nükleer enerji santralleri bulunuyor. Dünyada işletme halindeki nükleer santral sayısı toplam 435 iken, inşaat halindeki nükleer santral sayısı ise 72... Petrol, doğal gaz ve kaya gazı kaynaklarıyla dikkat çeken ABD’de 100, Fransa’da 58, Almanya’da 9 nükleer santral bulunuyor. Avrupa’da pek çok ülkede nükleer santraller var iken bizim ilk santrali yapmamıza karşı çıkıyorlar. Dünyada en güvenli yöntemlerle nükleer santralleri nasıl devreye koyuyorlarsa, bizim de aynı yöntemlerle nükleer santralleri harekete geçirmeliyiz. Türkiye yıllık 60 milyar dolara yaklaşan enerji faturasını ve bu faturaya bağlı olarak cari açığını düşürmenin hesabını yaparken, farklı kesimler tarafından nükleer santrale yönelik karşı çıkmaları anlamıyorum. Bu karşı çıkmaların perde arkasında Türkiye’nin petrol ve doğal gaza mahkum edilmesini isteyenlerin olduğunu düşünüyorum."