YOZGAT (AA) - Yaklaşık bir yıldır lenf kanseri tedavisi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden milli Boksör Nagihan Bayer (25), Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verildi.

Bayer için Boğazlıyan Çarşı Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Bayer'in ailesi ile Kaymakam Ahmet Dilsiz, antrenörü Kamal Akdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayer'in cenazesi namazın ardından Boğazlıyan İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Baba Nafiz Bayer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nagihan'ın tek çocuğu olduğunu ifade ederek, "Kızım bir süre burada tedavi gördü. Kan değerleri düşüktü. Sonuç alamadık. Erciyes Üniversitesi Hastanesine götürdük. Orada yapılan tetkiklerde kanser başlangıcı olduğunu öğrendik. 2 ay içerisinde yapılması gereken tıbbi müdahaleler yapıldı. Burada 'Amerika’ya da götürseniz çaresi yok' denildi. Tek kızımızı kaybettik. Üzgünüm" dedi.

-"Bu yıl atamasını bekliyordu"

Bayer'in geçen yıl Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nu bitirdiğini anlatan Bayer "Kızım sınava çalışıyordu. Bu yıl atamasını bekliyordu. Türkiye şampiyonluğu vardı. Çocuğum gerçekten ahlaklı, dürüst ve her yerde takdir edilen birisiydi. Ama yapacak bir şey yok, ömrü bu kadarmış" diye konuştu.

Antrenörü Kemal Akdağ ise Nagihan'ın 11 yaşında boksa başladığını, azimli ve başarılı bir sporcu olduğunu kaydetti.

Nagihan'ın Boğazlıyan'da boksla uğraşan ilk sporculardan olduğunu ve spor salonu bulunmadığı için çoğu zaman tarlada antrenman yaptığı anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Nagihan'ın sürekli başarılı olma isteği vardı. Bu işi gerçekten çok sevdi. Nagihan ilk başarısını Eskişehir’de Türkiye birinciliği ile elde etti. Daha sonra Konya’da şampiyon oldu. 2004 yılında Çankırı’da, 2005 yılında ise Ordu’da Türkiye şampiyonu oldu. Çok azimliydi. Bugün Türkiye’de birçok antrenörün takdirini topladı. Büyüklerde üçüncü olduktan sonra Milli Takıma seçildi. Avrupa ve dünya şampiyonasında mücadele etti. Çok üzüldük. Yapacağı daha çok iş vardı. Ayrı bir değerdi ve çok erken yaşta kaybettik."