EDİRNE (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, birkaç yıla kadar Milli Eğitim Bakanlığının fiziki ve personel eksiği kalmayacağını söyledi.

Erdem, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle kentteki bir restoranda bir araya geldiği toplantıda, Edirne’nin projeleriyle Türkiye’de öne çıkan bir kent olduğunu söyledi.

AK Parti iktidara gelmeden önce Milli Savunma Bakanlığının bütçedeki en büyük payı aldığını ancak 2002 yılından sonra bütçedeki en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına geçtiğini vurgulayan Erdem, "Milli Eğitim Bakanlığının birkaç yıla kadar hem fiziki hem de personel anlamında eksiği kalmayacak. Artık biz uluslararası ölçme değerlendirmelerde hızla yükselen bir ülkeyiz. Bunu daha sindirir şekilde tüm Türkiye'ye yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Erdem, yarın genişletilmiş il başkanları toplantısının 100’üncüsünün Edirne’de yapılacağını, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra aralarında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da olduğu pek çok bakanın yarın kentte olacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da Edirne'de Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları ve uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. 

 

- Plaket yerine fidan

 

Konuşmaların ardından Özcan, Başbakan Davutoğlu’nun "plaket yerine fidan dikin" önerisini yerine getirerek, Bakan Yardımcısı Erdem'e, adına Edirne Kent Ormanı’na 50 ceviz fidanı dikme taahhütnamesi taktim etti.

Bakan Yardımcısı Erdem de Türkiye’de ilklerden olan bu uygulama kapsamında kendisine verilen taahhütnameyi büyük onur ve gururla kabul ettiğini kaydetti.