ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "2 milyon 178 bin 563 aday 173 il ve ilçe sınav merkezinde, 7 bin 300 okulda, 117 bin salonda yarın saat 10.00'da sınava girecek. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Bakan Avcı, Taceddin Dergahı'nda düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Avcı, yarın yapılacak YGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, şunları söyledi:

"2 milyon 178 bin 563 aday 173 il ve ilçe sınav merkezinde, 7 bin 300 okulda, 117 bin salonda yarın saat 10.00'da sınava girecek. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Sınav süresince yurttaşlarımızın, özellikle sürücülerimizin, adayların dikkatlerini dağıtacak gürültüden uzak durmalarını, mümkün olduğu kadar sessiz sakin bir sınav yapabilmemiz için yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Velilerimizden de çocuklarımızın yarınki sınavı için çok fazla telaş etmemelerini, kendi telaşlarını çocuklarımıza sirayet ettirmemelerini, bunun da hayatın dönemeçlerinden biri olduğunu, her zaman telafisinin de mümkün olduğunu dolayısıyla bu sınavı olabildiğince sakin bir şekilde tamamlamamız için yardımcı olmalarını rica ediyorum."

Bakan Avcı, sürücülerden korna çalmamalarını, gürültü yapmamalarını ve öğrencilerin bu sınavı sükunetle tamamlamalarına yardımcı olmalarını rica etti.

Sınavlarda görev yapan öğretmenlere, yöneticilere de başarılar dileyen Bakan Avcı, sınavın güvenli bir şekilde yapılabilmesi için olağanüstü bir gayretle yardımcı olan güvenlik güçlerine ve yerel makamlara teşekkürlerini iletti.

Basın mensuplarına da yapacakları yayınlarda dikkatli olmalarını tavsiye eden Avcı, "Basın mensuplarımızın da yarınki sınav ve sonrasında öğrencilerimizi, adaylarımızı tedirgin edecek, telaşlandıracak "şok şok" şeklindeki yayın yapmamalarını, bunun olağan bir akış içinde yapılması gereken, tamamlanması gereken bir işlem olduğunu hatırlatıyorum. Medyamıza da gösterdiği duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.