SAKARYA (AA) - Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milli görüş kavramı, milletimizin tevhid, adalet ve hak esaslarına göre oluşan ortak dünya görüşüdür. Milli görüşe göre güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür" dedi.

Erbakan, Erbakan Vakfı Sakarya Şubesince Serdivan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Yeni Bir Dünya" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Sakaryalılarla bir araya gelmekten dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Milli görüşçüler ve Necmettin Erbakan'ın yetiştirdiği dava erleri olarak bu tür anma programlarını Türkiye'nin dört bir yanında yaptıklarını belirten Erbakan "Erbakan'ın öğrencileri olarak onun milli görüş davasına sahip çıkıyoruz. Milli görüşün dava erleri olarak geleceğiz, İslam birliğini kuracağız ve zalimleri mağlup edeceğiz. İslam olmazsa istediğiniz kadar maddi gücünüz olsun istediğiniz kadar aklınız ve zekanız olsun insanları mutlu ederek dünya ve ahiret saadetine eriştiremezsiniz" diye konuştu.

"Milli görüş kavramı, milletimizin tevhid, adalet ve hak esaslarına göre oluşan ortak dünya görüşüdür" diyen Erbakan, şunları söyledi:

"Milli görüşe göre güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür. Milli görüşün temelinde Hak'kı ve haklılığı üstün tutmak yatar. Erbakan Hocamızın ve dolayısıyla bizlerin görüşü Hz. İbrahim'in görüşüdür, peygamberlerin görüşüdür. Kaynağını İslam'dan alır. Bizim referansımız İslamdır."

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti, slayt gösterileri ve hatim duaları ile sona erdi.