YOZGAT (AA) - Milli güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’taki Alparslan Türkeş Huzurevi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

Huzurevi sakinlerine çikolata ikram eden ve çeşitli hediyeler veren Rıza, gazetecilere yaptığı açıklamada, burayı her fırsatta ziyaret ettiğini belirterek, dini bayramlarda yaşlıların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Rıza, "Her bayram olduğu gibi bu bayramda da, burada kalan dedelerimizi, ninelerimizi, büyüklerimizi ziyarete geldim ve bayramlarını kutladım. Onların sürekli ziyaret edilmeye ihtiyaçları var. Ailesi bakmadığı veya vefat ettiği için burada kalanlar var. Buraya gelerek onlarla birlikte olmak bize mutluluk veriyor" dedi.

Çok sık gelemese bile bayramlarda huzurevini ziyaret ettiğini kaydeden milli güreşçi, "Onları sevindirip yüzlerini güldürmek, beni mutlu ediyor. Bu bayramda yine aynısını yaptım, hayır dualarını aldım. Bizi sürekli takip ediyorlar, hayır dualarını eksik etmiyorlar. Çok güzel dakikalar yaşadık, çok mutlu oldular. Bu, beni de oldukça mutlu etti. Bundan sonra yapacağım karşılaşmalarda bana başarılar dileyip, dua edeceklerini söylediler" diye konuştu.

Kendisini güler yüzle karşılayan ve dualarını eksik etmeyen yaşlılara teşekkür eden Rıza, huzurevi sakinlerinin, kendisinin bir kez daha dünya şampiyonu olması için dua ettiklerini sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel de, Rıza Kayaalp'in ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. 

Huzurevinde kalan 80 yaşındaki Mehmet Güven, Rıza'nın ziyaretiyle bayramlarının şenlendiğini anlatarak, "Rıza, bizleri çok mutlu etti. Takdir edilecek bir genç ve dualarımız hep onunla beraber. İnşallah daha çok başarılarını göreceğiz, buna kalbimizle inanıyoruz. Rabbim yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.