KAYSERİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek, ecdadın yolunda yürüyebilmek için her bir kardeşimiz 7 Haziran'a kadar her gün telefonla en az 10 vatandaşımıza ulaşmalıdır" dedi.

Kamalak, şehir tiyatrosunda gerçekleştirilen "milli ittifak" Kayseri aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "milli görüş'' yolunu bırakıp gidenlere seslendi.

Hiçbir yanlış hareketleri olmamasına rağmen bazı kimselerin baba ocağını terk ettiğini ifade eden Kamalak, şunları ifade etti:

"Bizden ne gibi bir yanlışlık gördünüz ki başka başka taraflara savrulup gittiniz. Biz yanlış mı yaptık? Kaç sefer partimiz kapatılmıştı. Sizin davanızı savunduğumuz için kapatıldı. Yanlış yaptığımız için değil. Hak yolda yürüdüğümüz için kapatıldı. Anayasa Mahkemesinin gerekçelerine bakın. Çalmadık, çırpmadık, yanlış yapmadık, bu milletin derdine deva olmak için uğraştık. Eğer şu an Türkiye'de sata sata bitirilemeyen fabrikalar varsa emin olun onlar, temellerini bizim attığımız fabrikalardır. Ağır sanayi, milli sanayi, yerli sanayi, yaygın sanayi dedik. Bu ülke kendi topunu kendisi dökmeli, kendi uçağını kendisi yapmalı, kendi gemilerini kendisi inşa etmeli dedik. Yanlış mı söyledik? Sonra önümüze engeller konuldu, partiler kapatıldı." 

Allah'ın inayeti, azimli, inançlı milletin desteğiyle bütün engelleri aştıklarını ve 1995'e gelindiğinde milletin partisi o dönemki Refah Partisi'nin birinci olduğunu ve bütün engellere rağmen 1996'da "milli görüş" liderinin başbakanlık koltuğuna oturduğunu söyleyen Kamalak, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizin üçüncü günü işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam dedik. Bırakıp başka tarafa savrulan işçi kardeşlerim yüzde 50 zam vermekle yanlış mı yaptık? Şu an bir derece alabilmek için iktidara boynunu büken memur kardeşlerim, yüzde 2-3 mü olsun pazarlığını yapan aziz dostlarım yüzde 50 derken arkadan yüzde 30, yüzde 20 daha derken en düşük memurun maaşına yüzde 150 zam yaparken yanlış mı yaptık? Daha sonra yönümüzü Türk İslam alemine çevirdik. 'Ezilen kardeşlerimiz daha fazla ezilmemelidir' dedik. G8'leri kurduk yanlış mı yaptık?" 

Bir ilahi ferman gerçekleştiğini ve gidenlerin yerine Allah'ın Büyük Birlik Partisini gönderdiğini belirten Kamalak, bu davanın elbette menzile varacağını söyledi.

Gençlere ve partililere tavsiyede bulunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Muhteşem tarihimizi canlandırabilmek için önümüzde çok önemli bir fırsat var. 7 Haziran seçimleri. Tek tek dolaşacağız, ziyaret etmediğimiz, davette bulunmadığımız tek bir vatandaşımız kalmamalı. Titretmediğimiz bir tek gönül kalmamalı. Ulaşmadığımız tek bir insanımız, çalmadığımız tek bir kapı kalmamalı. Hakkı hakim kılmak için mazlumların imdadına koşabilmek için gel kardeşim diye çağırmadığımız, hitap etmediğimiz tek bir Anadolu insanımız kalmamalı. Belki bunların bütününe ferden ulaşmamız mümkün olmayabilir. Yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek, ecdadın yolunda yürüyebilmek için her bir kardeşimiz 7 Haziran'a kadar her gün telefonla en az 10 vatandaşımıza ulaşmalıdır. Eşi, dostu konuyu, komşuyu herkesi çağırmamız lazım." 

- Eski BBP Genel Başkanı Destici

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de Türkiye'nin geleceği için, mağdur Türk İslam coğrafyası için bir araya gelmeleri gerektiğine inandıklarını ve bundan dolayı ittifak kurduklarını söyledi.

Bu ittifakın sadece Saadet Partililerin veya sadece Büyük Birlik Partililerin arzusu olmadığını dile getiren Destici, büyük Müslüman Türk milletinin ve Müslüman coğrafyasındaki mazlum insanların arzusu olduğunu vurguladı.

İki partinin bu arzuyu yerine getirdiğini ifade eden Destici, "Bu ittifakı gerçekleştirerek milletimizi kamplaştırmaya, ayrıştırmaya ve oradan da çatıştırmaya çalışanlara inat biz birlik dedik, milli ittifak dedik öylede demeye devam edeceğiz. Bu milleti ayırmaya, bu milleti bölmeye, çatıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek biz bunun önünde durduk ve bundan sonra da duracağız. Bugün milletimizin en büyük problemlerinin başında bu geliyor. Maalesef hem Türkiye'yi yönetenler hem mecliste muhalefet edenler içerideki ve dışarıdaki bir takım karanlık odakların yönlendirmesiyle fitnesiyle maalesef milletimizin arasına nifak tohumu ektiler" şeklinde konuştu.

Türk ve İslam coğrafyasına bakıldığında örnek alınacak çok fazla şey olduğunu vurgulayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Libya, işte Suriye, işte Irak işte, Yemen, Arakan, Doğu Türkistan, daha örnek için ne olması gerekiyor. Şu anda bizi avutmak, bizim direncimizi kırmak için 'Korkmayın canım ülkeyi kimse bölemez' diyorlar. 1911'lerde de bunu söylüyorlardı ama koskoca Balkanlar 10 yıl içinde elimizden çıktı. Koskoca Ortadoğu, İslam coğrafyası 10 yıl içinde Osmanlı Devleti'nden kopartıldı. Bütün bunları bizim unutmamamız lazım. Bütün bunlardan ibret ve ders almamız lazım. Onun için her şeye rağmen içerideki ve dışarıdaki bölücülere ve fitne odaklarına rağmen birlik beraberlik kardeşlik diyeceğiz. Allah'ın izniyle hem barajları yıkacağız hem iktidar olacağız."

Bu arada, Engelli 15 yaşındaki Ayşenur Arife, engelli maaşından biriktirdiği parayı ağabeyi Ramazan Arife ile Saadet Partisi'nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Genel Başkan Kamalak'a iletti.