Türkiye, yeni yıla yatırım ve istihdamda güçlü adımlarla giriyor. 2019'un istihdam ajandasında yer alan 8 önemli başlık şöyle:

Sosyal çalışma programı kapsamında Haziran'da 100 bin genç istihdam edilecek. Program 3 ay sürecek.

2 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Sabah'ta yer alan habere göre; Yeni yılda 4 milyon kişiye danışmanlık hizmeti verilecek. 450 bin kişi ilk kez iş sahibi olacak. Yıl sonuna kadar en az 1 milyon 250 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek. Aktif işgücü programlarından yaklaşık 2 milyon kişi yararlanacak.

2 YIL İŞ GARANTİSİ

Mart sonuna kadar İŞKUR aracılığıyla 200 bin kişi özel sektörde işe yerleştirilecek.

En az 500 bin kişi iş programları ve kurslardan yararlanacak. Girişimci gençlerin primlerini devlet ödemeye devam edecek.

İstihdamın artırılması için işverenlere 6 milyar liraya yakın teşvik ödemesi yapılacak. 1 Ocak'tan itibaren son 3 yılda iş kazası yaşanmayan işyerlerine prim desteği başlayacak. 2019'da da 1.6 milyon işyeri sigorta primi, vergi, bölgesel istihdam yatırım desteklerinden yararlanacak.

İşe İlk Adım Projesi'ne katılan gençlere 2 yıla kadar istihdam garantisi verilecek. İşbaşı eğitim programı kapsamında gençlere istihdam yaratan işyerlerine asgari ücret desteği sürecek.

ÜCRET DESTEĞİ 2021'E KADAR SÜRECEK

Çırak ile işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere ücret desteği 2021'e kadar sürecek. Yaklaşık 100 bin kişi bahçe, park ve okullarda toplum yararına programlar kapsamında işe alınacak.