KAYSERİ (AA) - Kayseri'de bir kreşte eğitim gören çocuklar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerine moral vermek amacıyla çeşitli ikramlar hazırladı.

Kreş müdürü Nefise Sarıkaya'nın yönlendirmesiyle yaşları 3 ila 5 arasındaki çocuklar, annelerinin de desteğiyle Sur'daki asker ve polislere ikram edilmesi için pasta, kek, börek yaptı.

Minikler, hazırladıkları yiyeceklerin yanı sıra Sur'daki güvenlik güçleri için birer de mektup yazdı.

Asker ve polisi sevdiklerini ifade eden çocuklar, onlara sürekli dua ettiklerini dile getirdiler.

Kreş Müdürü Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin Sur'da polis olarak görev yaptığını, güvenlik güçlerine moral vermek için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Ailelerin desteğiyle ikramların hazırlandığını anlatan Sarıkaya, "Çocuklarımız belki çok küçük ama yürekleri büyük. Anneleriyle birlikte çok güzel ikramlar hazırladılar. Elbette polisimizin, askerimizin yiyecek yemeği vardır. Biz bu ikramlarla onlara bir nebze olsun moral verelim istedik. Mektuplarımızın, ikramlarımızın yanı sıra onlara birer de Kur'an-ı Kerim gönderiyoruz. Umarız bu olaylar bir an önce biter ve ülkemiz bir an önce huzura kavuşur" diye konuştu.

Sarıkaya, hazırlanan yiyeceklerin kargo ile Sur'a ulaştırılacağını kaydetti.