ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri, Güneydoğu Anadolu bölgesinde teröre yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla mektup kaleme aldı.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencilerinden, hayat bilgisi dersinde işledikleri iletişim araçları konusunda uygulama amacıyla akraba ve sevdiklerine mektup yazmaları istendi.

Öğrenciler, kaleme alacakları ilk mektuplarını, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yazmak istedi. Bu isteğin okul yönetimince olumlu karşılanması üzerine duygu ve düşüncelerini yazıya döken öğrenciler, PTT Çubuk Şubesine giderek mektupları, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.

Okul Müdürü Abdulkadir Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bu davranışından dolayı duygulandığını söyledi.

Çocukların güneydoğuda, doğudaki olaylardan çok etkilendiğini dile getiren Pehlivan, "Şehitlerimize ve onların geride kalan çocuklarına çok üzüldüler. Bundan dolayı polis ve asker ağabeylerine duygu ve düşüncelerini taşıyan birer mektup göndermek istediler. Çocukların isteği doğrultusunda böyle bir çalışma içerisine girdik"’ dedi.

Sınıf öğretmeni Safiye Karabacak ise öğrencilerinin asker ve polis ağabeylerine birer mektup yazma isteğinde bulunduklarını belirterek, "Ben de bu isteği kırmadım ve öğrencilerimiz duygu dolu mektuplar yazdı. Asker ve polis ağabeyleri için içlerinden geldiği gibi duygularını aktardı. Onlara sevgi ve selamlarını gönderdiler. Güzel bir etkinlik oldu okulumuz adına" diye konuştu.

Yazdığı mektupta şehit olanlara çok üzüldüğünü aktaran bir öğrenci, "Mektubumda o annelerin çocukları için yaptığı feryatları görünce çok üzüldüğümü anlattım" dedi.