ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir anaokulunda eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri 150 lirayı Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine bağışladı.

Öğretmenleriyle Atatürk Mahallesi'ndeki derneği ziyaret eden öğrenciler, şehit yakınlarının ellerini öptükten sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Ziyarette, anaokulunun müdürü Hatice Erdoğan, öğrenciler tarafından yapılan Çanakkale Şehitleri Abidesi maketini Dernek Başkanı Zeki Avan'a teslim etti. Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara vatan, millet sevgisini aşılamak ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nü kutlamak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin şehit yakınlarının ellerini öperek, onlara yalnız olmadıklarını gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Çocuklarımızla birlikte terör mağdurları derneğimizi ziyaret ettik. Öğrencilerimiz, şehitlerimizin babalarını ve gazilerimizin ellerini öptüler, kendi harçlıklarından biriktirdikleri paraları dernek için bağışladılar. Gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Avan ise yapılan anlamlı ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını vurgulayarak, "Şehit aileleri ve gaziler adına sizlere teşekkür ediyorum, onların adına hediyelerinizi kabul ediyorum. Derneğimizin en güzel yerinde bu eserinizi sergileyeceğiz. Aynı zamanda çocuklarımız kendi kumbaralarında biriktirdikleri paralarını bağış olarak derneğimize getirdi. Kendileri küçük, belki paraları da küçük ama yürekleri büyük. Takdire şayan bir davranış sergilediler. Değerli öğretmenlerimize ve çocuklarımıza bu yaşta vatan ve millet sevgisini aşıladığınız için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Çocukların ziyaretinden dolayı dünyaların kendilerinin olduğunu dile getiren şehit babası Ramazan Gergin ise "Bu çocuklara vatan ve bayrak sevgisi aşılandığı için dünyalar benim oldu. Bütün öğretmenlerime ve çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Ziyarette öğrenciler, Çubuklu şehitleri tanıtan slayt gösterisini de izledi.