SİVAS (AA) - Sivas Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ilçelerinde terörle mücadele eden polis ve askerlere moral için ailelerinin yardımıyla mektup yazdı.

Okulda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrencilerin hazırladığı farkındalık için bir araya geldiklerini söyledi.

Ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine ve istenmeyen olayların meydana geldiğine dikkati çeken Altınsoy, terörle mücadelede görev alan asker ve polislere moral vermek isteyen öğrencilerin anlamlı bir etkinlik düzenlediğini belirtti.

Okul yönetimine, velilere ve öğrencilere teşekkür eden Altınsoy, "Bunların sembolik anlamı var. Oradaki polislerimize ve askerlerimize devletimiz en güzel şekilde bakıyor ve lojistik desteği veriyor. Ama önemli olan Hz. İbrahim ateşe atıldığı zaman yardım eden karınca misali tarafını belli etmektir. 'Sizin yanınızdayız, gönlümüzle, ruhumuzla minicik kalplerimizle sizin yanınızdayız' anlamına gelen bir mesaj olduğu için anlamlı buluyorum" dedi.

Okul müdürü Ferda Erdem Aydemir ise projeye destek olan öğrenci velilerine teşekkür etti.

Okulun 200 öğrencisi ailelerinin yardımıyla yazdıkları mektuplar ve çizdikleri resimlerle birlik, beraberlik ve mutluluk mesajı verdi. Türk bayrağı, asker ve polis resimleri çizen öğrenciler, ülkeyi canları pahasına koruyan asker ve polislere minnettar olduklarını kaleme aldı. Zor şartlar altında görev yapan asker ve polis amcalarından helallik isteyen öğrenciler, mektuplarında onlara dua ettiklerini yazdı.