KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı Mahmud Ramazan'ın idam edilmesini protesto etti.

Yatsı namazının ardından Nokta Camisi'nin avlusunda toplanan grup adına konuşan Recep Karabal, yaşanan idam olaylarının tüm dünya Müslümanlarını derinden yaraladığını söyledi. 

Müslümanlara kafir ve zalimler tarafından zulmedildiğini vurgulayan Karabal, "Kırıkkale'de bu zulümleri gören, işiten Müslümanlar olarak sessiz kalmamız, duyarsız olmamız mümkün değildir" dedi. 

30 Haziran 2013'ten bugüne kadar 10 binin üzerinde Müslümanın barışçıl gösterilerde şehit olduğunu, 30 bin kişinin yaralandığını dile getiren Karabal, şöyle konuştu:

"Darbeciler hapsettikleri kardeşlerimize terörist kaşesi vurarak tek amaçları, barışçıl gösteriler ile özgürlüğünü istemelerini terör faaliyeti olarak görerek her birisini en ağır işkencelere tabi tutarak idamla neticelenen kararlara imza atmışlardır. İdam kararlarının şaşkınlığını yaşarken Mahmut Ramazan'ın da şehit edilmesiyle büyük hüzün yaşıyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından idam edilen ve zulme maruz kalan tüm Müslümanlar için dua etti.