KIRIKKALE (AA) - Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü İzzet Artunç, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'ndaki yenileme çalışmalarıyla ilgili, "Yeni çelikhane 120 bin ton sıvı çelik üretim kapasiteli, 30 ton döküm kapasiteli elektrik ark ocağı ve 30 ton kapasiteli pota ocağı alabilecek tesise dönüşecek" dedi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve beraberindekiler, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'ndaki yenileme çalışmaları başlayan çelikhanede incelemede bulundu.

MKEK Genel Müdürü Artunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl içerisinde eski çelikhanenin tamamen modernize edilerek, 120 bin ton sıvı çelik üretebilecek modern bir çelikhaneye dönüştürülmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İlk aşamada alt yapının hazırlanması için yıkım faaliyetleri yapılacağını belirten Artunç, "Çatı 30 metre yükselecek. Yeni çelikhane 120 bin ton sıvı çelik üretim kapasiteli, 30 ton döküm kapasiteli elektrik ark ocağı ve 30 ton kapasiteli pota ocağı alabilecek tesise dönüşecek. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızın disiplin içerisinde, kazasız ve belasız hayırlısıyla bitmesini ümit ediyorum. İnşallah sonunda alnımızın akıyla bu süreçten çıkacağız. Tüm çalışanlara başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Proje direktörü Andrea Scamorda de proje sonunda hem Türkiye'ye hem de MKEK'e faydalı bir tesis sunacaklarını kaydetti.

Çelikhanenin, İtalyan Danieli firması tarafından yenileneceğini, maliyetinin de 60 milyon avro olduğu belirtildi.

İncelemelerin ardından kurban kesilip, dua okundu.