Karaman’ın Ermenek ilçesinde madende su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarına Maden Tetkik Arama (MTA) da katıldı.

MTA ekipleri ocağın bulunduğu yere gelerek sondaj çalışmalarına başladı. Ocak doğu kısmında ekipler burada içerideki su çıkartmak için yerin 150 metre aşağısına sondaj vurdu. Gece gerçekleşen çalışmaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de takip etti. Burada yetkililerden açacakları kuyular hakkında bilgiler alan bakanlar, daha sonra diğer çalışmaları da yerinde inceledi. Öte yandan, MTA’nın sondaj makinesinin bozulan bir parçası askeri bir helikopterle getirildi.

BAKANLAR GECE ÇALIŞMALARINI DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Olayın 5. gününde maden ocağında kalan 18 işçilerin kurtarılma çalışmaları devam ederken, ilk günden bu yana maden ocaklarında bulunan bakanlar çalışmaları yakından takip ediyor. Salı gününden bu yana olay yerinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik çalışmaları yakından inceliyor. Gündüz ve gece sık sık maden ocağı girişine gelen bakanlar son durum hakkında ekiplerden bilgi alıyor.