MUĞLA (AA) - Muğla'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti.

Muğla Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri, "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Kızımın hesabını soruyorum" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Sanem Deniz Kutul, kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Kutul, kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günler gelene kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Boşanmak istediği kocası tarafından 13 Eylül'de öldürülen Sedef Berberoğlu'na adalet için toplandıklarını ifade eden Kutul, şöyle konuştu: 

"Uygulandığında kadınların hayatını kurtaracak olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili GREVİO toplantısında konunun asıl muhatabı olan kadın örgütleri sürecin dışında tutuldu. Buradan tekrar söylüyoruz ki kadınlar olmadan kadın sözleşmesi uygulanamaz. Bizim kadın hareketleri olarak taleplerimiz çok açık ve nettir. Bugün de yaşam hakkımızı alacağız, kadın cinayetlerini durduracağız diyen kadın kardeşleri olarak Sedef kardeşimize sahip çıkıyoruz. Tüm toplumun vicdanını ve öfkesini meydanlara taşıyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Sedef kardeşimizin katili en ağır cezayı alana dek davamızın peşindeyiz."

Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ise gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, "Kızımın hesabını soruyorum, damadıma en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Damadının duruşmalarda çeşitli ceza indirimlerinden yararlanmak istediğini ifade eden Kan, "Onun en ağır cezayı alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yalan beyanlarına kimseyi inandıramayacak. Buradan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerinden kadın katillerine en ağır cezanın verilmesi için yardım istiyoruz" diye konuştu.

Protestoya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun yakınları, platformun İzmir ve Aydın'dan gelen temsilcileri ile bazı kadın derneği üyeleri katıldı.