İDLİB (AA) - Muhaliflerin, Rusya'nın İdlib kentine bağlı Salkin kasabasına Şubat ayında balistik füzelerle düzenlediği saldırı sonucunda patlamayan füzeleri imha etmeye başladığı bildirildi.

Suriye'de uygulanan kısmi ve geçici ateşkesten önce Rusya'nın Lazkiye'deki limanından İdlib'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere yönelik attığı uzun menzili balistik füze yerleşim yerlerine düşmüştü.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı uzmanlar patlamayan füzeyi parçalara ayırıp, içinde bulunan patlayıcıları çıkararak imha etti. Özgür Suriye Ordusu bomba imha uzmanı Bedir Hazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve Esed güçlerinin ellerinde bulunan bütün ağır silahları masum halkın üzerinde denediklerini söyledi.

-"Füzeden 500 misket çıktı''

Konusunda uzman ekiplerin büyük bir titizlikle füzeyi inceledikten sonra parçalara ayırdığını dile getiren Hazel, şunları söyledi:

''Ayırma esnasında füzeden 500'e yakın patlamamış misket bombası çıktı. Eğer bu bomba patlamış olsaydı onlarca sivil yaşamını yitirecekti. Rusya ve Esed hiçbir zaman çocuk, kadın ve yaşlı demeden bütün sivilleri katletmeye devam ediyor. Buraya bir füze düştü patladı. Evin çatısına düşen bu füze ise patlamadı. Rusya terörle mücadele ettiğini söylüyor fakat füzeleri yerleşim yerine atıyor. Burada çocuklar ve kadınlar var.''

Muhabir: Halit Süleyman