SİVAS (AA) - Kahramanmaraş'ta 6 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile yaşamını yitiren 5 kişiden 4'ü, Sivas'taki mezarı başında anıldı.

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden İsmail Güneş, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya'nın Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kabri başında anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Aileler ile MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, kabirlere karanfil bıraktı. Anma programında, ölenlerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Gazeteci İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, acılarının büyük olduğunu ve bunu kelimelerle anlatamayacaklarını söyledi.

İlkay, 6 yıldır bu acıyla yaşadıklarını dile getirerek, "Maalesef adaletin önü tıkandı. 6 yıldır hiçbir şey yapılmadı. Çok üzgünüz. Onlar şahadet şerbeti içti, o güzel insanlar, çok güzel yerde ama bu acı ölene kadar içimizde. İstediğimiz şu: lütfen artık sonuçlansın, bizim gücümüz kalmadı. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ise anma programında kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Üstündağ, 6 yıldır içlerinde ateş yandığını belirterek, "Allah hiçbir aileye böyle bir acı yaşatmasın" dedi.