KÜTAHYA (AA) - Kütahya Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İl Temsilciği organizasyonuyla, kentteki mülteciler ülkelerine ait yemeklerden yaparak vatandaşlara ikram etti.

Irak, Somali, Afganistan, Suriye, Yemen, Filistin ve Özbekistanlı mülteciler, belediyenin desteğiyle Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önünde açtıkları stantta, yemeklerini tanıtıp halka ikramda bulundu.

İHH İl Temsilcisi Şükrü Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ve derneklerinin çok farklı bir organizasyona imza attıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 bin mültecinin, ülkelerindeki değişik sıkıntılardan dolayı Kütahya'da ikamet ettiğini belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Bunun için Kütahya halkı ile mülteci kardeşlerimizin arasında bir kardeşliğin oluşmasını arzu ettik. Böyle farklı bir program organize ettik. Birtakım münferit olaylardan dolayı mülteci kardeşlerimiz hakkında farklı düşünceler oluşuyor, bunlardan üzüntü duyuyoruz. Bizler de bir gün onların konumuna düştüğümüzde aynı şeyleri yaşayabiliriz. Onlara kucak açmalıyız, duyarlı olmalıyız. Bu bir insanlık görevi. Mülteci kardeşlerimiz, ülkelerine ait yemekleri Kütahya halkına ikram ediyor. Dolayısıyla bütün insanlık olarak değişik sıkıntılar nedeniyle buralarda yaşayan bu insanlara karşı bizim de duyarlı olmamız gerekir."