SİVAS (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi üyeleri, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.

Kent meydanında, ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan grup, "Mursi seninleyiz, Avrupa değil İslam Birliği" sloganları attı.

AGD Şube Başkanı Bülent Şimşek, burada grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki darbenin ardından ortaya çıkan huzursuzlukları, adaletsizlikleri, hak ihlallerini protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız sürecin devam ettiğini belirten Şimşek, "Cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Ayrıca Mısır'da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı ve Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onandı. 'Rabia operasyonları birimi' davasında 48 kişi ise müebbet hapisle cezalandırıldı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır" ifadelerini kullandı.

Şimşek, bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mısır'da yaşanan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu sözde mahkeme kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul, yoksun bırakılan ve insanların oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Hepimizin üzerine düşen, zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır."

Grup üyeleri, duanın ardından dağıldı.