Muş’ta Üçevler bölgesindeki yaylalardan dönen sürü sahipleri, hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı. 13 vatandaş ve 700 hayvan, 3 saat sonra kurtarıldı.

Merkeze bağlı Üçevler ve Arıköy köyü yaylalarından Muş’a gelen vatandaşlar, hayvanlarla birlikte tipi ve kar yağışının yoğun olduğu Çavuştepe mevkiinde mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla yola devam edemeyen vatandaşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini arayarak yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gönderilen iş makineleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından vatandaşlara ulaştı. Yol açma çalışmalarının ardından, mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanlar kurtarılarak il merkezine ulaştırıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan sürü sahiplerinden Hayrettin Toktaş, kara hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, "Yolda kaldık, ekipler şu anda bize ulaştı ve yolumuzu açtı. Biz de yola devam ediyoruz" dedi.

Üçevler Muhtarı Aydın Subaşı da, "Burada yaklaşık 700 hayvan var. Kar yağışından dolayı mahsur kaldılar. Gelip kurtardılar" diye konuştu.

Kurtarma çalışmasını yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise, "Üçevler bölgesinden 700 civarında hayvanın mahsur kaldığı ihbarını aldık. Özellikle Çavuştepe mevkiinde karın geçit vermediği yönünde ihbar geldi. Biz de iş makinelerimizi bölgeye yönlendirdik ve 5-6 tane sürüyü ve sahiplerini Çavuştepe’de kurtardık" dedi.