ANKARA (AA) - Nallıhan Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında tarihi Kocan Han'ın içinde açılan kumaş ve ipek dokuma atölyelerine ilave dokuma tezgahları yerleştiriliyor.

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, gazetecilere yaptığı açıklamada, han içinde açılan dokuma atölyelerinde dokunan kumaşlara ve ipeklere talebin olması üzerine ikinci atölyenin de kurulacağını söyledi.

Faaliyete geçecek ikinci atölye ile daha fazla üretici kadını desteklemiş olacaklarını belirten Demirayak, "Özellikle bez dokuma kumaşların üzerinde duracağız. Açılan atölye ile ilçede daha fazla kadına iş imkanı da sunacağız. Kadınlarımızda böylece aile ekonomisine katkı sağlamış olacaklar" dedi.

Demirayak, ünlü modacı Ahmet Özceyhan’ın Nallıhan ilçesine gelerek atölyelerdeki çalışmaları yerinde görüp incelediğini anlattı.

Modacı Ahmet Özceyhan da atölyedeki çalışmaları ve dokunan kumaşları çok beğendiğini, bundan sonraki sürelerde de kendisinin isteği üzerine dokuma yapılacağını ve tasarımlarını da bu yönde ağırlaştıracağını söyledi.

Geçen ay Nallıhan ile ilgili bir defile düzenlediklerini ve defilenin ürünlerinin çok ilgi çektiğini belirten Özceyhan, “ O zaman burada dokunan ve tamamen el dokuması, yapay katkısı bulunmayan pamuklu, yünlü, ipekli kumaşları kullanmıştık. Defile büyük beğeni kazanmıştı. Defilenin ardından insan sağlığı açısından da oldukça önem arz eden, pamuklu, yün ve ipek, bez dokumalara ağırlık verdik. Bundan sonrada bunun üzerine çalışacağız” diye konuştu.