KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği 'Yuvarlak Masa Seminerleri' devam ediyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, seminerde yaptığı konuşmada, kamu otoritelerinin en önemli sorumluluklarından birinin kamu politikası oluşturmak olduğunu söyledi.

Kamu politikalarının, kamu otoriteleri tarafından belirlendiğini ifade eden Kutlu, "Politika oluşturma sürecinde elde edilen başarı kavramı tek başına değerlendirilemez. Burada devreye giren pek çok kavram var. İnsan kayağı, teknik ve fiziki kaynaklar, ekonomik kaynaklar, insanlar arası iletişim gibi kavramlar çok önemli" dedi.

Politika transferi konusunda da bilgiler veren Kutlu, "Transfer konusunda yapılanlar her ülkede, her bölgede aynı sonucu verecek ya da başarılı olacak diye bir şey söylemek mümkün değil. Bu aşamada şu 7 soruya cevap vermemiz gerek. Neden, ne zaman, bu transfere kim dahil oluyor, transfer edilen şey ne, nereden transfer ediliyor, transferin aşamaları ve kısıtlayıcı ve kolaylaştırıcı yönleri neler? Bunlara cevap bulmamız gerekiyor” diye konuştu.

Çeşitli fakültelerden öğretim üyeleri ve misafirlerin katıldığı program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.