NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki üç gölete, balıklandırma çalışmaları kapsamında 54 bin yavru sazan bırakıldı.

Doğal türler ile ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, amatör balıkçılığın teşviki, çevre bilincinin artırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla, yavru sazanlar göletlere salındı.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, burada yaptığı açıklamada, balıklandırma programı çerçevesinde her yıl göletlere sazan bıraktıklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ise Tuzköy, Bölükören ve Karaburna göletlerine 54 bin yavru sazan bıraktıklarını belirtti.

Göletlerde balıklandırma çalışmalarının 2001'den beri devam ettiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 300 bin yavru balık Nevşehir genelindeki göletlere bırakıldı. Çalışma, hem turizm hem ekonomi hem de ekosistemin dengesini korumak amacıyla yapılıyor. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen yavru balıkları, her yıl olduğu gibi bu sene de ilimizdeki göletlere bırakıyoruz. Yavru balıklar, birkaç ay sonra avlanabilir pozisyona gelecektir."