Nevşehir’de İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto eden İHH gönüllüleri İsrail bayrağını yaktı.

Burada konuşan İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü Behçet Alkan, İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya saldırıp tüm insanlığın kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i yerlere atarak hem Müslüman alemiyle dalga geçmiş, hem de İslam dinine hakaret ettiğini söyledi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın, siyonistlerin işgali altında olduğunu belirten Alkan: “Buradan Ankara’ya sesleniyoruz; biz bu vatanın ve yüce davanın neferleri olarak, mazlumların umudu olan bu vatanda dünyaya şer yayan İsrail’in konsolosunu istemiyoruz. Derhal bu topraklardan gönderilmelidir. Halkın talebi görmemezlikten gelinmemeli. Ortadoğu’da sözde kendileri için kutsal devlet planları Nevşehir’e kadar uzanan İsrail, Türkiye ve tüm İslam Alemi için tehlikelidir. Amaçlarını fütursuzca gözümüzün içine baka baka ilan eden şeref yoksunu Siyonistlerin tuzaklarına millet olarak yakinen şahidiz. Zulüm Müslüman’a yönelik olduğunda görmeyen, duymayan, konuşmayan mahluk rolüne bürünen batı küfre batmıştır. Ve bu asırda küfür tek millet olmuştur” dedi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların tek sorumlusunun İsrail değil, İsrail’e göz yuman ülkelerin de bu suça ortak olduğunu kaydeden Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne acı ki, suçlu hem İsrail’dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, makamlarına kurulup mazluma karşı gözünü kapatanlardır. Suçlu; STK’lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir.

Müslüman liderler yataklarınızdan, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin. Asır geçti uykudasınız yetmedi mi zulüm daha hangi kapıları kıracak? Kur’an-ı Kerim’leri yerlere fırlatan İsrail, siz kölesiniz, sizin sesiniz çıkmaz diyor. O yüzden de dün İslam Alemi’nin gözü önünde Mescid-i Aksa’ya saldırdı. Katil Siyonist askerleri Kıble Camii’ni postallarıyla kirletti. Milli Şairimiz Akif’in “değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli” dizeleri çiğnendi. Tüm kamuoyu tarafından iyi bilinmelidir ki; İsrail yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa’nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaparak, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçüyor. Daha büyük tepkiler vermek boynumuzun borcu.”

Alkan’ın konuşmasının ardından Filistin’deki Müslümanlar için Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Eyleme katılanlar daha sonra İsrail bayrağını yakarak İsrail aleyhine sloganlar attı.