ABD’nin NewYork John F. Kennedy Havalimanı’ndaki Türk fast food işletmesinde gözleme satışları yolcuların ilgisi nedeniyle adeta patlama yaptı. Havalimanında döner, lahmacun gözleme gibi Türk yiyeceklerin satıldığı işletmenin sahibi Hasan Surözü, "Lezzetimize Türk misafirperverliğini de eklediğimiz için Türk yiyeceklerine ilgi daha da arttı. Altı yıl önce açtığımızda haftada ortalama 100 gözleme satarken şimdi haftada 3 bin gözleme satıyoruz" dedi

Adanalı işadamı Hasan Surözü’nün sahibi olduğu ’Eat&Go’ adlı Türk fast food’u, 6 yıldır New York JFK Havalimanı’nda hizmet veriyor. İşletmede döner, lahmacun, baklava, börek, Türk kahvesi, gözleme, pişmaniye, kestane şekeri gibi Türk ürünleri de satılırken en çok satılan ise 5 çeşidinin bulunduğu gözleme oluyor.

24 personelin çalıştığı işletmelerinin açıldığı yıl haftada 100 gözleme satarken şimdi ise 3 bin gözleme sattıklarını belirten Surözü, "İşletmemizde en çok gözleme rağbet görüyor. Alman, İtalyan, Fransız, Japon, Çin ve Kore vatandaşları daha çok gözlemeyi seviyor. 7.99 dolara gözlemeyi satıyoruz. Geçen yıl ortalama 1500 gözleme satarken şimdi haftada 3 bin satıyoruz. 2008 yılında işletmemizi açtığımızda yaklaşık 100 gözleme satıyorduk. Bulunduğumuz terminal de konumumuz itibariyle dünyaca önemli isimler önümüzden geçiyor. Bunlardan bazıları işletmemizde yiyeceklerimizin tadına da bakıyor. Bunlardan biri de Brad Pitt oldu. Pitt, giderken yerimizi görüyor arkadaşlarımız da kendisine gözleme tavsiye ediyor. Peynirli gözlemeyi denemiş çok memnun kalmış. Maalesef arkadaşlar görüntü alamamış” dedi.

İNSANLARIN YEMEK ALIŞKANLIĞINI TÜRK TADLARI DEĞİŞTİRDİ

Türk yiyecekleri ile havalimanında insanların yiyecek alışkanlığını değiştirdiklerini ve dünyanın en önemli havalimanlarından birinde insanlara Türk yemek kültürünü tanıttıklarını ifade eden Surözü, "Lezzetimize Türk misafirperverliğini de eklediğimiz için Türk yiyeceklerine ilgi daha da arttı. Bundan sonra hedefimiz artık Broadway de Times Squar de döneri marka haline getirme zamanı geldi. Burada Yunanlıların yaptığı döner var. Biz kendi kültürümüzü yavaş yavaş oralara taşımamız lazım" diye konuştu.