NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla dikim atölyesi açıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Niğde Üniversitesi'nin yürüttüğü "Neticede Her Şey Güzel Olacak " adlı proje kapsamında Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan dikim atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Halil Zöhre Ataman Meslek Lisesi Yüksekokulunca yürütülen projenin uygulama alanının ise Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi olduğunu söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini belirten Görür, projenin çok anlamlı olduğunu düşündüklerini vurguladı. Görür, şöyle konuştu:

"Atölye 120 bin lira destekle cezaevinde kuruldu. Projenin temel hedefi tutukluların gerçek hayata entegrasyonunu sağlamak. Hükümlü ve mahkumların buradan ayrıldıklarında kendilerine piyasada rahatlıkla iş bulabilecekleri bir meslek edindirme amaçlanıyor. Burada 80 mahkum erkek ve kadın giyimi üzerine dikim öğrenerek meslek sertifikası alacak. Buna ilave olarak KOSGEB vasıtası ile 100 hükümlü ve tutuklu girişimcilik sertifikası alacak."

Açılışa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.