NİĞDE (AA) - Niğde'nin Altunhisar ilçesinde kerpiç evin çökmesi sonucu enkazda kalan kişinin cesedine ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan anne ile kızı hayatını kaybetti.

Fadimeana Sabanlı'ya ait Aşağı Mahalle'deki evin çökmesiyle enkazda kalan 28 yaşındaki Zeli Durukan ile 1 yaşındaki kızı Nurcan Durukan, kaldırıldıkları Niğde Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AFAD VE UMKE ekiplerinin çalışması sonucu 19 yaşındaki Remzi Sabanlı'nın da cesedine ulaşıldı. Sabanlı'nın cenazesi, Altunhisar İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

Fadimeana Sabanlı'nın ise Niğde Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Altunhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fadimeana Sabanlı ile oğlu, kızı ve torununun sabah saatlerinde yaşadıkları kerpiç evin çökmesi sonucu göçük altında kaldıklarını söyledi.

AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ile belediye ve kaymakamlık ekiplerinin haberin alınmasının ardından bölgeye sevk edildiğini ifade eden Kılıç, "Bizim de nezaret ettiğimiz çalışmada oldukça koordineli ve fevkalade çalışmayla ilk bir saat içerisinde göçük altından 3 vatandaşımız çıkarılmıştır. Bir vatandaşımız da ikinci saat içerisinde çıkarılmıştır" dedi.

Annenin çenesinde kırıklar bulunduğunu belirten Kılıç, "Annenin hayati tehlikesi yoktur. Maalesef kızı, torunu ve oğlunu kaybetmiş durumdayız. Ölenlere rahmet, kalanlara başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Fadimeana Sabanlı'nın Aşağı Mahalle'deki kerpiç evinde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana gelmiş, oğlu, kızı ve torunu enkaz altında kalmıştı.