NİĞDE (AA) - Niğde'de yerleşimi uygun olmayan ve doğal afetlerin görüldüğü 3 köy, başka bölgeye taşınacak.

Ulukışla İlçesine bağlı Tekneçukur, Hasangazi ve Çanakçı köylerinde yapılan çalışmalar sonucunda, 160 hanenin dağlık veya çukur alanlardan çıkartılarak düz bölgelere taşınması kararlaştırıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iskan konutlarına ihtiyacı olan köylerin fiziksel güzelliklerini yansıtmak ve modern köyler oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında 5 köyün taşınması yönünde talep geldiğini, 3 köye arazi temini yapıldığını ifade eden Akaycan, Çanakçı köyünde 47, Hasangazi'de 70 ve Tekneçukur'da 43 aileye konut yapılması için başvuruların tamamlandığını bildirdi.

Hazırlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik değerlendirmesine sunduklarını dile getiren Özdemir, bakanlıktan gelen değerlendirme neticesine göre hak sahiplerine kura yöntemiyle arsaların dağıtılacağını kaydetti.

Hasangazi köy sakinlerinden Fatma Kiper de köyde sağlık sorunları olduğunda ambulansın evlerinin yakınına gelemediğini ifade ederek, "Çöp arabaları da girmiyor. Birer göz odalarda yaşıyoruz çoluk çocuk hep bir arada kalıyoruz yani. Köyün taşınmasına memnunuz inşallah çok iyi olur yani, mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

Mustafa Tunç ise dağdan düşen kayalardan dolayı 30 keçisinin telef olduğunu söyleyerek, "Köyün taşınması çok güzel olur. Sokaklar yok, itfaiye gelse girecek yer yok" dedi.