Niğde’de imamlar, tarihi camilerin kullanımı ve korunmasında dikkat edilmesi hususunda bilgilendirildi.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Niğde İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği bilgilendirilme toplantısına Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Tecimer, Arkeolog Mustafa Eryaman ve imamlar katıldı.

Toplantının amacı hakkında konuşma yapan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Tecimer, gelecek nesillerinde bu tarihi eserleri görmeleri için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Tecimer, ‘‘ İlimizde, ilçelerimizde ve kasabalarımızda bir sürü tarihi cami var. Biz bu camilerde yanlış uygulamalar gördük. Bu yanlış uygulamaları gördüklerimizde olması gerekenleri ve olmaması gerekenleri sizlere arkeoloğumuz anlatacak. Biliyorsunuz bunlar bizlere geçmişten gelen ata yadigarları. Biz bugün bunları görebiliyoruz. Bizden sonraki nesillerinde bunları görmesini istiyorsak bu tarihlerin yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında yapmamız gereken bir takım çalışmalar var. Bunlarda orada din hizmeti veren İmam Hatip arkadaşlara düşüyor. Buradaki toplanmamızın amacı budur’’ diye konuştu.

Toplantıda sunum yapan Arkeolog Mustafa Eryaman ise, imamlara Niğde’nin tarihi eserler açısından ne derece zengin bir memleket olduğu ve bu tarihi özelliklerinin günümüzde güncelliğini kaybetmeden devam ettirdiğini anlattı.

Arkeolog Eryaman, İmamlara tarihi camilerin nasıl kullanılması gerekildiğini ve dikkat edilmesi hususları hakkında da bilgi verdi.