Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği "Mutlu Aile Seminerleri" kapsamında Balkonuk Center’de konferans veren İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, Balıkesirliler ile buluştu.

Konuklara ayrılan 5 bin sandalyenin tamamen dolduğu ve yüzlerce izleyicinin yere oturarak ya da ayakta takip ettiği konferans, sunucu Talha Yurdakök’ün seslendirdiği "Kırk Yaşındasın" şiiriyle başladı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kültürel ve sosyal faaliyetlere devam edeceklerini söyleyerek, "Siz böylesine yoğun ilgi gösterdiğiniz müddetçe biz bu tür programların devamlarını ve daha güzellerini yapma gayretinde olarak kendimizde şevk göreceğiz. Sloganımız Altıeylül’ü mutlu insanların yaşadığı şehir yapmaktı. Bu maksatla mutluluğu önce ailede başlatmamız gerektiğinden hareketle "Mutlu Aile" seminerlerine başladık. Bugün dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta sonu ve ilerleyen haftalarda da devam edecek, toplam dokuz seminerimiz var. İletişim, sağlık, sosyoloji, psikoloji, çocuk psikolojisi, din ve aile gibi konularında uzman hocalarımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bugün de televizyonlardan tanıdığımız ve huşu içerisinde dinlenen hocamızı Nihat Hatipoğlu’nu sizlerle buluşturuyoruz" dedi.

Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu “Mutlu Aile” konulu konferansında, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatından ve çocuklarının yaşamından örnekler sundu. Aile denince merkez ve örnek aile olarak Allah’ın Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatına bakmak gerektiğini belirterek söze başlayan Hatipoğlu, dünyadan haz almak, lezzet almak içinde örnek alınması gereken kişinin Peygamber Efendimiz olduğunu ifade etti.

Hatipoğlu, "Ölçümüz elbette Peygamberimiz olacak. Allah O’ndan haz almayı, bereket almayı ve O’ndan ibret almayı hepimize nasip etsin. Diri diri kızların gömüldüğü bir toplum düşünün. Bir anne çocuğunu gömebilir mi? Ya bir baba gömebilir mi.? Ama bu bir gelenekti. Niye biliyor musunuz? Çünkü kız çocukları köle oluyordu. Düşünüyorlardı ki, kızım satılıp köle olacağına toprağa girsin daha iyi" dedi.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in 25 yaşındayken kendisinden 15 yaş büyük Hazreti Hatice ile evlendiğini anlatan Hatipoğlu, "Bütün çocukları İbrahim hariç bu hanımından oldu. Rukiye, Gülsüm, Fatıma, Zeynep, Abdullah, Kasım" diye konuştu.