NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir çift, nikahlarını Kızılırmak Nehri'nde gondolda kıydırdı.

Kapadokya Havalimanı'nda çalışan Murat Yüksek (28) ve iş güvenliği uzmanı Sema Başkan (27) çifti, evlenmek üzere Avanos Belediyesine başvurdu. 

Çift, Kızılırmak Nehri'nde, nikah memuresi Hülya Köse, şahitler Fatih Türkoğlu ve Cenk Ekşi'nin bulunduğu gondolda 'evet' diyerek evlendi. Nehir kenarındaki tahta köprüde bulunan vatandaşlar da genç çifte alkışlarıyla destek verdi.

Murat Yüksek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle Kahramanmaraş'ta tanıştıklarını belirterek, "Nevşehir'de devlet memuru olarak görev yapıyorum. Eşim hayatıma girdiğinden beri inanılmaz değişiklikler oldu, çok mutluyum" dedi.

Akılda kalıcı ve güzel bir anı olması amacıyla gondolda nikahı tercih ettiğini aktaran Yüksel, şöyle konuştu: 

"Rüya gibi geldi bana. Rüya gibi bir nikah töreni olmasını istedim. Bu nedenle nikahımızı Kızılırmak üzerinde gondolda yapmak istedim. İnşallah eşim de mutlu olmuştur. Kendisine sürpriz oldu zaten. Arkadaşlarımla beraber hazırladık bu sürprizi. Çok mutluyum, herkese böyle bir nikahı tavsiye ederim."

Sema Başkan ise böyle bir nikah hayal etmediğini belirterek, "Sürpriz oldu. Bütün gençlere böyle bir nikah tavsiye ediyorum. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Nikahın ardından şahit Türkoğlu, çiftin yüzüklerini taktı. Davetlilere nikah şekeri dağıtıldı.