Nilüfer Belediyesi, Japonya’nın Tokai Belediyesi ile kardeş şehir oluşunun 10’uncu yılını kutladı.

Halk Evi’nde düzenlenen kutlamalara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ile eşi Shizue Ehara ve belediye personeli katıldı. Program, Tokai Belediyesi’nin, 2007 yılından bu yana Nilüfer Belediyesi’ne armağan ettiği Japonya’ya özgü eşyalardan oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Başkonsolos Norio Ehara, Başkan Mustafa Bozbey ile birlikte sergiyi gezerek, hediye edilen tablo ve kent kültürüne özgü eşyaları incelediler. Daha sonra, Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’nda, Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki ile geçmişte personel değişim programıyla Nilüfer Belediyesi’ne gelen Tokai Belediyesi personelinin video mesajları izlendi.

Verilen mesajların duygulandırdığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki’nin ve Tokai-Nilüfer kardeşliğinin en somut projelerinden biri olan personel değişimi programıyla, Nilüfer’de konuk ettiğimiz Tokaili dostlarımızın mesajları bizleri çok onurlandırdı” dedi.

Dünyanın iki yanını sevgiyle birbirine bağlayan Tokai-Nilüfer kardeşliğinin 10’uncu yılını gururla ve mutlulukla kutladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Bundan 10 yıl önce, kardeşlik protokolümüzü imzalarken, dostum Suzuki ile birlikte ‘Tarihi bir çınar gibi olalım’ demiştik. 10 yıl sonrasında bu çınarın köklerinin ne kadar sağlam ve dallarının her iki kenti ne kadar kucaklayan ölçüde geniş olduğunu görüyoruz. Çınarımız daha da büyüyecek, gelişecek ve bu kardeşlik daha nice 10 yıllar, yüzyıllar görecek. Ehara’nın da destekleriyle bu ilişkileri daha da canlı tutacağız ve geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bozbey, 10 yıl içinde karşılıklı olarak birçok bilgi ve proje alış verişi yaptıklarını ifade etti. Tokai’de, Nilüfer Parkı ve Çeşmesi ile İznik çinisinden oluşan panoyla Nilüfer’in izlerinin, Tokai’de yaşatıldığını belirten Başkan Bozbey, Nilüfer’de bulunan Japon Parkı’yla birlikte de Japon Kültürü’nün Nilüfer’de yaşatıldığını söyledi.

Nilüfer’in, muhteşem bir şehir olduğunu kaydeden Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da, iki şehir arasındaki ilişkilerin derinleşmesinin, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkiler için de önem arz ettiğini kaydetti. Ehara, “Dostluğun simgesi haline gelen Nilüfer’deki Japon Bahçesi’nin özenle bakım ve yönetiminin yapılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu alanın seviliyor oluşu, Tokai halkını en mutlu eden konulardan birisidir diye düşünüyorum” dedi.

Başkonsolos Norio Ehara, 10 yıl gibi uzun bir süre kardeşlik ilişkilerine liderlik etmesinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Başkonsolos Ehara, Başkan Mustafa Bozbey’e Tokai’nin dört mevsimini temsil eden resim çalışmalarını armağan etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Japonya’dan gelen ünlü davul grubu Ondekoza mini bir konser verdi.