KONYA (AA) - METİN BOLAT - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyona katılma teklifini, evlat edindiği engelli Enes'e kendisi gibi kimsenin bakamayacağı düşüncesiyle üzülerek de olsa geri çeviren Konyalı Türkan Harmankaya, şimdi ailesiyle birlikte programa çağrılmanın sevincini yaşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyona evlat edindiği spastik engelli Enes ile 17 yıldır bir bebek gibi ilgilenen Konyalı Türkan Harmankaya'yı (56) da davet etti.
Cumhurbaşkanlığındaki program için kendisine ulaşanları önce telefon dolandırıcısı sanan karşısındaki kişiye, "Biz engelliyiz, bir yere gelemeyiz" diyerek telefonu kapattıktan sonra numarayı polise bildiren Harmankaya, gerçeği öğrendikten sonra da kendisini görmezse üzüleceğini bildiği Enes'e kimsenin kendisi gibi bakamayacağı düşüncesiyle yıllardır tanışma hayalini kurduğu Erdoğan'ın davetini ağlayarak geri çevirdi.
Durumdan haberdar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyşehir ilçesinde yaşayan Harmankaya'yı eşi Bayram'ı ve oğlu Enes'i de resepsiyona davet etti.

- Oğluna gözü gibi bakıyor

Hayalinin gerçekleşeceği için mutlu olan Harmankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin dünyaya getirmek istemediği için spastik engelli Enes'i anne karnında sahiplendiğini söyledi.
Oğluna 17 yıldır gözü gibi baktığını belirten Harmankaya, "Yatağa bağımlı, "söylenenleri anlamaz" denilen Enes, sevgi ve ilgimiz sayesinde zor da olsa gözleri ve mimikleriyle iletişim kuruyor. Bazı kişilerin kendini de paranı da bitirdin" demesine rağmen canımdan çok sevdiğim evladınımın hareketlerinden ne istediğini anlıyorum. Yutma fonksiyonu olmadığı için Enes'i midesindeki sondadan sıvı gıdalarla besliyorum. Düzenli ilaçlarının verilmesi ve beslenmesi gerekiyor. Bunu da benden başkası yapamaz" diye konuştu.

- "Gece sevincimden uyuyamadım"

İki yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağ gözü görmeyen, sol gözünde ise yüzde 40 görme kaybı bulunan, bacağının biri de kısa olduğu için rahat yürüyemeyen Harmankaya, şöyle devam etti:
"Gözümü kaybetmekten değil de evladımı bir daha görememekten korkarım. Enesimi kimseye emanet edemem. O Allah'ın bize emaneti. Enes bensiz duramaz. Yanından bir an bile ayrılsam ağlıyor. Mamasını verseler almak istemez. Enes varsa ben de varım. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın davetini ağlayarak geri çevirdim. Durumumdan haberdar olan Cumhurbaşkanımız, sonra ailecek bizi davet etti. Dünyalar bizim oldu. Böyle bir mutluluk daha önce yaşamadım. Gece sevincimden uyuyamadım. Adeta havalara uçtum."
- Onu sadece ben değil, tüm dünya seviyor"
Harmankaya, hayalini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu belirterek, "Davet edildiğime inanamadım. Tek hayalim Cumhurbaşkanımızı görüp, elini öpmek. Davetten sonra Kur'an okudum. Namaz kılıp, rabbime şükrettim. Erdoğan, dünyanın en büyük hediyesi bize. Onu sadece ben değil, tüm dünya seviyor. Allah devletin, milletin başından eksik etmesin. Her gün onun için dua ediyorum" diye konuştu.