Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan duruşmaya Ereğli Cezaevi'nde bulunan sanık Muharrem B.'nin getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen gizlice duruşma salonuna getirildi. Ankara Barosu'ndan avukat İmdat Balkoca, tecavüzcü öğretmen Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini, sakallı olduğunu, rahat bir şekilde yürüyerek salona girip yerine oturduğunu söyledi. Muhammer B. ifadesinde tüm suçlamaları reddetti.

DAVA BAŞLADI
Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüde başta CHP'li milletvekilleri, çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.
İşte duruşmadan notlar:
-Adliye önünde 'Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok' sloganları atıldı.

ORTALIK KARIŞTI
-Barolar ve katılma talebi olan kurumlardan avukat isimleri alındı... Ensar Vakfı'nın ve Baroların müdahillik talebi kabul edildi.
-Duruşma salonundan CHP'li vekiller çıkarılmak istendi, mahkeme heyetine büyük tepki gösterildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından mahkemeye ara verildi.
-Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekillerinin taleplerini incelediği öğrenildi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise, içeri alınmadıkları uzun süre bekledikleri için durumu alkışlarla protesto etti. Salonun kapısı kapalı olduğu için avukatlar ile müşavir ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Saat 10.55 sıralarında duruşma salonunun kapısı yeniden açıldı ve müdahil avukatlar salona alınmaya başlandı.
-Milletvekillerinin gözlemci heyeti talebi reddedildi.
-Davayı takip edecek olan avukatların isimlerinin okunup içeri alınması 45 dakika sürdü.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ
-Sanık Muharrem B. gizlice mahkeme salonuna getirildi.
-Sanık Muharrem B. şu an iddianame okunurken salonda ayakta ve rahat tavırlarıyla olanları dinliyor.
-Ankara Barosu avukatlarından İmdat Balkoca, sanık Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.
-Sanık Muharrem B. ifadesinde tüm suçlamaları reddeti.

HAKİM: BENİM KARARIM HAZIR
-Hakim: Gizlilik önemli çocukların aileleri bile bilmiyor, bilmelerini uygun görmedik... Bugün karar verebilirim, benim kararım hazır.
(Haberler.com)