Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Geleneksel Ağaç Dikme etkinliği düzenlendi.

ODTÜ Geleneksel Ağaç Dikme Etkinliği Eymir Gölü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, OTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yabancı misyon şefleri, ODTÜ mezunları, öğrencileri ve çocuklar katıldı.

ODTÜ Rektörü Acar, gelenek haline gelen ağaç dikme etkinliğinin senede iki kere yapıldığını söyleyerek, ”Bugün katılımcılar tarafından 24 bin ağaç dikiliyor. 5 bin civarında katılımcı var. Bu Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bir geleneği, ODTÜ’lü olmanın bir gereği. Doğaya sahip çıkalım. Üniversitenin görevi hem dünü hem de yarını düşünmek. Gençlere, yeni nesillere doğayı, çevreyi sağlam bir şekilde bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

300 bin ağaç dikme kampanyası başlattıklarını söyleyen Acar, kampanyanın bu yıl sonunda 150 bin ağaca ulaşmayı planladıklarını belirtti. Acar, “Gelecek sene Kasım ayında 300 bininci ağacı dikeceğiz. Dolayısıyla bütün doğaseverleri ‘Bir Ağaç sizden, bir orman bizden’ kampanyasına katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Eymir’in yapılaşmasıyla ilgili olarak konuyu basından takip ettiklerini kaydeden Acar, “Bahsedilen parsel Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde, 1.,2. sınıf sit alanı içinde. Buranın yapılaşmaya açılması çok önemli bir karar. 5,5 milyonluk bir kentte ‘hiç yeşil alan kalmasın mı’. Böyle bir anlayış doğru, gerçekçi değil. Bu ülkenin, kentin ormanlarına, yeşil alanlarına, doğaya sahip çıkması gerekiyor. Bize yanlış geliyor” Acar, Arazinin kendi alanları dışında olduğunu sözlerine ekledi.