ÇANKIRI (AA) - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığınca düzenlenen "İstiklal Marşını Güzel Okuma" yarışmasında ikinci olan genç, ödülünü şehit ailelerine bağışladı.

TÜRKAV tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "İstiklal Marşını Güzel Okuma" yarışmasının finalinde dörder ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yarıştı. Yarışmada ilkokul öğrencilerinden Orhan Astarlıoğlu birinci, Rabia Andiç ikinci, ortaokul öğrencilerinden Sena Satılmışoğlu birinci, Sümeyye Gökçeoğlu ikinci, lise öğrencilerden ise Yiğithan Erdoğan birinci, Muhammed Çam ikinciliği elde etti. Birincilere yarım, ikincilere de çeyrek altın hediye edildi.

İkincilik ödülünü almak için kürsüye çıkan Çankırı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Çam, dereceye girdiği için duyduğu mutluluğu ifade etti. Kazandığı çeyrek altını şehit ailelerine bağışlama kararı alan Çam, hediye edilen çeyrek altını, programa katılan Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksek Teke'ye teslim etti.

TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı, yaptığı konuşmada, milletin geçmişini unutmaması gerektiğini söyledi.

TÜRKAV olarak gençlere geçmişlerini unutturmamak ve hafızaları taze tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Bölükbaşı "İstiklal Marşı'nı iyi ve güzel okumanın yanı sıra milli marşımızı iyi anlayıp hangi şartlarda yazıldığını kavrayıp hafızalara yerleştirmek istiyoruz" dedi.

İstiklal Marşı'nı sevmenin vatanı sevmek olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, "İstiklal Marşı'na sahip çıkmak vatanımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza, namusumuza sahip çıkmaktır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerleri ortaya çıkarabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmeleri için bunları hatırlamaları gerekir" ifadelerini kullandı.