NEVŞEHİR (AA) - Bir okulun başlattığı kampanya kapsamında toplanan iki kamyon dolusu yardım malzemesi, Derinkuyu ilçesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.

İlçedeki 24 Kasım İlkokulu, kaymakamlığın izniyle ilçede yaşayan Suriyeliler için gıda malzemesi, eşya ve yakacak yardımı kampanyası başlattı. Öğrenciler ve öğretmenlerin yürüttüğü kampanyaya adının açıklanmasını istemeyen esnaf da bir kamyonet dolusu yorganla destek verdi.

Kampanya kapsamında toplanan iki kamyon dolusu gıda malzemesi, çeşitli eşyalar ve yakacak, sığınmacıların arazisinde konakladığı Torodos Fidecilik Tarım Ürünleri firması yetkilisine teslim edildi.

Firma yetkilisi Şehriban İşgüzar, tesis yerleşkesinde kurulan 40 çadırda 200 Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiklerini kaydetti.

Suriyeli sığınmacılara yardım amaçlı malzemelerin verildiğini belirten İşgüzar, "Şirket olarak tesisimiz yerleşkesinde kalmalarını sağladık. En temel ihtiyaçlardan olan elektrik ve su hizmetini vererek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zor durumda kaldıklarında da gıda yardımı, pazar alışverişlerini karşılıksız yapıyoruz. Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” dedi.