Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Osmangazi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine organik tarım eğitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ve koordine edilen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2017 yılı projesi olan “Organik tarım Eğitimi” Osmangazi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimde 130 öğrenci eğitime katıldı.

Yüksek Ziraat Mühendisi Banu Bereket tarafından verilen eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler veren eğitici personeller, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları anlatıldı.

Kaybolan doğal dengenin yeniden kurulmasını amaçlayan organik tarımın önemi ve gıda tüketimi konularında öğrenciler bilgilendirildi. Organik Tarımın tanıtımı yapılarak organik tarımda tüketici logo bilinci ile gıda güvenliği açısından tüketici bilincinin oluşturulması sağlandı.

Program sonunda öğrencilere organik tarım logolu şapka, organik tarım logolu şemsiye ve bez sırt çantası dağıtıldı.