ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Stratejik Ortaklık ve Yenilik Paylaşımı çerçevesinde desteklenen, öğrencilerin okullarından iş yaşantısı ve kariyer hedefleri konusunda daha donanımlı mezun olması amaçlanan projenin ilk toplantısı yapıldı.

AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki toplantıya, projenin ortakları arasında yer alan Almanya'dan Westfalische Wilhelms, Çek Cumhuriyeti'nden Masaryk ve İngiltere'den Westminster üniversiteleri, Türkiye'den ise Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Sanayi Odası yetkilileri katıldı.

Projenin koordinasyon sorumlusu ve AÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının sürdürülebilirliği için gerçekleştirilen bir görev dağılımı toplantısı hazırladıklarını söyledi.

Uslu, "Gençlerin mezun olduktan sonra kendi alanlarıyla ilgili istihdam edilmesi noktasında bir kariyer haritasını çıkarabilecekleri bir platform hazırlıyoruz. Bunu bir uzaktan öğretim sistemini kullanarak hazırlıyoruz. Diğer kurumlarla ortak bir yol haritası çıkartabilmek istiyoruz" dedi.

Westminster Üniversitesi Öğretim Üyesi Celia Jenkins ise uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı.

Öğrencilerin, mezun olduktan sonra kendilerine uygun işi bulmakta zorlandığına değinen Jenkins, "Böyle bir proje, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kolayca kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili iş bulmasını sağlayacak. O yüzden bu projede yer almak çok güzel. Mezunlarımızla mülakat yaparak onlar hakkında bilgi toplayacağız. İngiltere'deki eğitim-iş uyumsuzluğunu ölçeceğiz. Ayrıca bu geliştirilecek modülde bazı müfredatları hazırlayacağız" diye konuştu.