Büyükçekmece’de görev yapan 3 bin öğretmen ve aileleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu’nda buluştu. Baloda sahne alan sanatçı Bülent Serttaş’ın şarkılarıyla keyifli dakikalar geçiren öğretmenler, oynayarak coştu.

Büyükçekmece Belediyesi, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenler için balo düzenledi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen baloya 3 binden fazla öğretmen, aileleriyle birlikte katıldı. Baloya evsahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarını eşi Hatice Akgün ile birlikte karşıladı. Gecede Başkan Akgün, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ile birlikte ilçede görev yapan en genç ve en kıdemli öğretmenlerle pasta kesti.

“DÜNYANIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN ÖĞRETMENLERDİR”

Baloya 3 binden fazla öğretmenin katıldığını belirten Başkan Hasan Akgün, bu nedenle baloyu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediklerini söyledi.

Öğretmenlerin geleceği inşa eden mimarla odlunu belirten Hasan Akgün, “Bizi öğretmenler yetiştirdi. Öğretmenlere verilen değeri yeterli bulmuyorum. Öğretmenlere maddi ve manevi değerlerin daha yüksek düzeyde verilmesi lazım. Öğretmenlik mesleğinin ayrı bir statüde değerlendirilerek normal memur kapsamının dışına çıkartılması lazım. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençliğimizi öğretmenlere emanet etmiş durumundayız. Dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerdir” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KREŞ PROJESİ

Başkan Akgün, görev süresi boyunca 25’ten fazla okul yaptırdıklarını belirterek, yeni dönemde 4 tane kreş yapacaklarını söyledi. Başkan Akgün, öğretmen ve memurların çocukları için ücretsiz kreş yapacaklarını belirtti.

Başkan Akgün, atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekerek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

BAŞKAN AKGÜN, İLKOKUL ÖĞRETMENİYLE BULUŞTU

Başkan Akgün, daha sonra ilkokul Türkçe öğretmeni Şadiye Yılmazer’e çiçek vererek, elini öptü. Akgün, öğretmeniyle sürekli görüştüğünü ifade ederek, öğretmenlerin unutulmaz değerler olduğunu söyledi.

Sema Sınmaz isimli bir eğitimci, “30 yıldır öğretmenlik yaptım. Öğretmenlerimize çok şeyler borçluyuz. En kutsal varlık, kendimize örnek seçtiğimiz insanlar. Öğretmenlerimizi el üstünde tutmak, böyle iyi bir şekilde Öğretmenler Günü’nü karşılamak beni de mutlu ediyor” dedi.

Bir başka öğretmen ise, meslektaşlarının öğretmenler günü’nü kutlayarak, öğretmenlerin mesleğinin zor olduğunu söyledi.

BÜLENT SERTTAŞ, ÖĞRETMENLERİ ŞARKILARIYLA COŞTURDU

Gecede sahne alan sanatçı Bülent Serttaş, söylediği birbirinden güzel şarkılarla öğretmenleri ve ailelerini coşturdu. Müziğin ritmine kapılan öğretmenler kimi zaman oynadı, kimi zaman halay çekerek keyifli anlar yaşadı.