BİTLİS (AA) - Adilcevaz ilçesine bağlı Karşıyaka Köyü İlk ve Ortaokuluda görevli öğretmenler, hafta sonu tatillerini geçirdikleri köyde, okul bahçesine açık spor tesisi kurdu.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Karşıyaka köyünde görev yapan öğretmenler, hafta sonu tatillerini evlerinde dinlenerek geçirmek yerine, okul bahçesinde öğrencilerin spor yapabileceği bir kompleks oluşturmaya karar verdi.

Kendi imkanlarıyla temin ettikleri malzemelerle işe koyulan öğretmenler, içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile anasınıfı öğrencileri için oyun alanı bulunan bir kompleks inşa etti.

"Açık spor tesisi" adını verdikleri kompleksin açılışını yapan Kaymakam Özer Özbek, bölgede zor şartlarda görev yapan fedakar öğretmenlerin sergilediği davranışın, tüm kesimlere örnek olması gerektiğini belirterek, "Karşıyaka köyündeki öğretmenlerimiz, atıl vaziyette olan ve bir işe yaramayan malzemeleri kendi imkanlarıyla işleyerek, okul sahamızda çok fonksiyonlu spor sahası yapmış. Köy okulumuzda böyle güzel bir çalışmayı ortaya çıkaran öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

Öğretmenlerin hafta sonlarında tatil yapmak yerine okula gelerek gece gündüz demeden çalıştığını ve ortaya güzel bir eser çıkardığını anlatan okul müdürü Cevdet Erek ise öğrencilerin her türlü sosyal faaliyetlerini yapabileceği bir alana kavuştuğunu ifade etti.