TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde doğuştan serebral palsi (beyin felci) nedeniyle yürüyemeyen ve okula bebek arabasıyla götürülen 8 yaşındaki Oğulcan Kanlıçay'ın anne ve babasını kabul eden Kaymakam Fatih Kadiroğlu, küçük çocuğa akülü araç hediye edileceğini belirtti.

Kaymakam Kadiroğlu makamında Kanlıçay ailesiyle ile bir süre görüşerek sorunlarını dinledi. Kadiroğlu, Küçük Oğulcan'ın okula bebek arabasıyla götürüldüğünün bir kaç gün önce gazetelere yansıdığını söyledi.

Haberlerden sonra Tokat Valisi Cevdet Can'ın kendisine talimat verdiğini belirten Kadiroğlu, "Sayın valimiz bu tür konularda çok hassas davranıyor. Beni arayarak konu ile ilgilenmemi ve daha sonra da kendisini bilgilendirmemi istedi. Böyle bir durum vardı öncelikle neden bizlere başvurmadınız. Siz hiçbir kuruma sorununuzla ilgili bir başvuru yapmadığınızı söylemişsiniz. Bakın bugün sabah ilk işim Ankara’daki Turhallılar Derneği’ni aramak oldu. Sağolsunlar onlar bu konuya duyarsız kalmadılar ve küçük yavrumuzun ihtiyacı olan akülü tekerlekli sandalyeyi temin ettiler. En kısa sürede bize gönderecekler. Biz de size teslim edeceğiz" diye konuştu.

Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Biz devlet olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Özellikle de engelli vatandaşlarımız için de gereken noktada her zaman yardımcı oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu özellikle engelliler konusunda çok hassas davranıyorlar. Biz de küçük Oğulcan için gereken her türlü desteği sağlayacağız."

Ayrıca Kadiroğlu, Oğulcan'ın gerekli fizik tedaviyi alması için Turhal Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Cihat Özek'e talimat verdi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde doğuştan serebral palsi (beyin felci) nedeniyle yürüyemeyen 8 yaşındaki Oğulcan Kanlıçay, anne-babası tarafından okula "bebek arabası"yla getirilip götürülüyordu.