KARABÜK (AA) - Karabük, Düzce, Bolu ve Çankırı'da ilk ve ortaokullarda okuyan öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Ömer Lütfi Özaytaç İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini verdi.

Acar, öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, bol bol kitap okumaları gerektiğini söyledi.

"İnsanlar, ekmek ve suya muhtaç oldukları gibi bilgiye de muhtaç" diyen Acar, "İnsan, her gün yiyip içmese, her gün öğrenmezse de yaşayamaz. Zamanımızda artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Teknoloji çağını yaşadığımız bu dönemde önemli olan doğru bilgiye ulaşmak. Öğretmenlerimize ve ailelerimize bu konuda çok iş düşüyor" ifadesini kullandı.

- Düzce

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını söyledi.

"Güzel dönem geçirdik" diyen Su, "Bir kere çocuklarımız gayret etti, çalıştı. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz de gayret etti. Allah'a şükür, sorunsuz ve başarılı bir dönemi bitirdik" ifadesini kullandı. 

Öğrencilerin 15 günlük tatil dönemine girdiğini anlatan Su, "Tatil' demek, 'boş durmak' demek değildir. Bunu çocuklarımıza da ifade ediyorum. 'Dinlenmek' demek, yaptığın aktiviteden farklı aktiviteler yaparak aslında vakti değerlendirmektir. Bu anlamda çocuklarımıza tavsiyelerde bulundum. Bu 15 günlük süre zarfında derslerinde geri olan öğrencilerimizin bunları telafi etme şansı var. Ayrıca kitap okuma, farklı sporlar yapma gibi değişik şekillerde bu tatili değerlendirme imkanları var. Ümit ediyorum, çocuklarımız bunu aileleriyle güzel şekilde değerlendirecektir ve ikinci döneme gelip başlayacaklar" şeklinde konuştu.

Su, konuşmaların ardından karnelerini dağıttığı öğrencilerle bir süre sohbet etti.

- Bolu

Doğancı Ayşe-Yılmaz Becikoğlu İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin şiir okuduğu törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, 2014-2015 eğitim- öğretim yılının ilk döneminin sona erdiğini belirterek, "Örgün eğitimdeki 47 bin 888 öğrencimiz yarıyıl tatiline girecektir. Bu öğrencilerimiz 2. dönem derslerine 9 Şubat Pazartesi başlayacaklardır" dedi.

Çavuşoğlu, Bolu'daki 77 ilkokulda 14 bin 668, 69 ortaokulda 14 bin 239 ve 45 lisede 14 bin 962 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydederek, "Halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinde ise ilk dönemde 3 bin 329 kursiyerimiz eğitim almıştır. İlk dönemde bu yılın ilk TEOG sınavı yapılmış ve sonuçları belli olmuştur. Sınav sonuçlarını geçen yılki sonuçlarla mukayese ettiğimizde bu yıl geçen yıldan daha başarılı olduğumuzu görmek bizleri mutlu etmiş, daha da ümitlendirmiştir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri verildi.

- Çankırı

Çankırı'da, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla, 26 bin 87 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 

Vali Vahdettin Özcan, Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunda düzenlenen törende, öğrencilere iyi tatiller diledi. 

Başarılı bir dönem geçirildiğini vurgulayan Özcan, "Kırık notun her zaman düzeltilebileceği fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin çok daha zor olacağı anlayışıyla onlara yaklaşarak, destek olmanızı temenni ediyorum. Ayrıca, sevgili öğrencilerimizin de önümüzdeki tatil dönemini en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olacakları inancındayım" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik etti. 

Verimli eğitim dönemi geçirdiklerini dile getiren Yazıcı, "İl genelinde 8 bin 857 ilkokul, 8 bin 662 ortaokul, 8 bin 568 lise olmak üzere 26 bin 87 öğrenci bugün karne alacak. 16 gün sürecek yarıyıl tatili, 9 Şubat'ta çalacak ders ziliyle başlayacak" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.