Elazığ’ın Alacakaya ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Hacı Aygül, son yolculuğuna uğurlandı. Aygül’ün hayatını kaybettiği kaza sırasında madende olan amcası Beşir Aygül, dehşet dakikalarını anlattı.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde özel bir maden şirketinde çalışan ve göçük altında kalarak hayatını kaybeden 47 yaşındaki Hacı Aygül toprağa verildi. Aygül’ün cenazesi, ailesi tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi’nden alınarak merkeze bağlı Hacı Osman Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Aygül’ün cenazesi, Maden ilçesine bağlı Örtülü köyünde toprağa verildi.

Meydana gelen göçük esnasında maden ocağında bulunan üç işçiden biri olan ölen madencinin amcası Beşir Aygül, bir anda 600 kiloluk bir bloğun üzerlerine düştüğünü belirterek, kendisinin de kazada hafif yaralandığını ifade etti. Aygül, “Biz üç arkadaştık, aynı zamanda akrabayız. Olay saat 18.30 civarında meydana geldi. Traktörle bir 5 dakika sürmedi. Savcı bey bana dün akşam da sordu neden iş makinesiyle çalışmıyordunuz diye. Dedim ki işverenin bileceği bir iştir. O ne koyarsa biz ona göre çalışırız. 5 dakika geçmeden sol tarafımızda bir kaya parçası koptu. Ben Hacı Aygül’ün arkasındaydım. Taş onu altına aldı. Yapacak bir şey yoktu. Yaralı olan Ahmet Şengül diğer tarafta çalışan ekibin yanına gitti. Olan olmuştu artık. Biz yaklaşık 1,5 aydır çalışıyoruz. Maalesef arkadaşımızı kaybettik” şeklinde konuştu.

“MADENCİLERİN KADERİ BÖYLE”

Bölgede çalışan insanların kaderlerinin böyle olduğunu ifade eden Aygül, “Bizim kaderimiz böyle. Kopan parça biraz küçük olsaydı belki kurtulabilirdi. Parça büyük olunca bizim de yapacağımız bir şey olmadı. Önceden gidip kontrol ettik çatlak olan yerleri. Gözle görülmeyen bir fay parçaydı, koptu arkadaşımız tamamen altında kaldı” şeklinde konuştu.