KONYA (AA) - Konya'da 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı trafik kazasının görüntülerinde, ölümden son anda kurtulan Kuran kursu öğrencilerinin ve otobüsün penceresinden panikle dışarıya atlayan yolcuların kaçışması görülüyor.

Selçuk Küçükdemir idaresindeki 42 KC 402 plakalı belediye otobüsü Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesi ile Menzil Caddesi'nin kesiştiği kavşakta 42 LU 766 plakalı kamyonet ile çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs, Fatih Kuran Kursu'nun bahçe duvarını yıkayarak bahçede park halinde bulunan 42 CKB 85 plakalı minibüse çarptı. Kamyonet ise yön değiştirip inşaat halindeki caminin duvarına çarparak durabildi.

Kazada, kamyonetin sürücüsü olduğu belirtilen ve kaldırımda hareketsiz şekilde bulunan Nebi Renkliolca (47) öldü. Yaralanan Nesibe Yılmaz, Meryem Kabak, Ümmügülsüm Aylıdere ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi hastanelere kaldırıldı.

Olayın şokunu uzun süre üzerinde atamayan sürücü Küçükdemir'in polis merkezine götürüldüğü öğrenildi. 

   - Son anda kurtuldular

Kaza, kursun güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde, kavşakta çarpışan otobüs ve kamyonet farklı yönlere savruluyor. Otobüsün üzerlerine geldiğini gören kursun bahçesindeki öğrenciler ise etrafa kaçışıyor. Otobüsün altında kalmaktan saniyelerle kurtulan öğrencilerden biri merdiven duvarına çarparak düşmesine rağmen ani refleksle kalkıp koşmayı sürdürüyor. Otobüsteki yolcular ise camları kırılan pencereden bir bir atlayıp kaçıyor.