ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan emekli memur Yıldız Öner, doğuştan cam kemik hastası 27 yaşındaki oğlu Umut Öner'in hayata tutunması için senelerdir mücadele veriyor.

Çanakkaleli Yıldız Öner ve emekli öğretmen İsmail Öner çiftinin "Umut" adını verdikleri oğulları, cam kemik hastalığıyla dünyaya geldi.

Hareket ettiğinde kemikleri kırıldığı için 15 yaşına kadar yatarak tedavi gören Umut Öner, ailesinin desteğiyle yaşamını sürdürdü.

Umut Öner, sağlık durumunda biraz düzelme iyileşme olması nedeniyle 10 yıldır bazı ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, bilgisayar kullanıyor, sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarıyla iletişim kuruyor.

Fenerbahçe taraftarı Öner'in en büyük isteği, sarı-lacivertli takımın bir maçını tribünden izlemekti. Biga Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından bu isteği yerine getirilen Öner, geçen ay Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 3-1 yendiği Spor Toto Süper Lig müsabakasını izledi.

"İlaç tedavisiyle kemikleri güçlendi"

Anne Yıldız Öner, Biga Devlet Hastanesinde sezaryenle doğum yaptığını ve oğlunun 2 kilo 650 gram olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Doğumunun hemen ardından cam kemik hastalığı teşhisi konulan oğlunun İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini belirten Öner, "Bebeğimi doğduğunda hiç kucağıma alamadım, 10 gün süre ile ayrı kaldım. Umut'a kavuştuğumda bütün vücudunu alçılar içinde buldum. Tamamen çevresel faktör, genetik hiçbir sorun olmadığı söylendi" dedi.

Öner, oğlunun alçılarının alınmasının ardından çok ince olan kemiklerinin kırılmaya başladığını dile getirdi.

Yıldız Öner, tüm hayatını Umut'a bağladığına değinerek, oğlunun şu anda 97 santimetre boyunda ve 26 kilogram ağırlığında olduğunu, evlerinde asansör bulunmadığı için sürekli kucağında taşıdığını hatta alışverişe gittiklerini sözlerine ekledi.