Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu’nun (OKÜP) 7. toplantısı için Samsun’da bulunan davetliler yorgunluklarını Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, UZAYTEM ve Kızılırmak Deltası’nı gezerek attı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde bulunan, Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve UZAYTEM gezisinde Sivil Havacılık Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve UZAYTEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş tesisler hakkında davetlilere bilgiler verdi.

Uçaklara yakın ilgi gösteren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait TC-OMT, TC-KRE CESSNA 172 S tipi eğitim uçağı ile Samsun’u kuşbakışı görme şansını yakaladılar.

REKTÖRLER KIZILIRMAK DELTASI’NDA

Katılımcılar, kampüs ziyaretinin ardından Samsun’un doğal güzellikleri arasında ayrı bir yeri olan Kızılırmak Deltası’na geçti. Burada kuş gözlem kulelerinden deltayı gözlemlediler, Doğa ve Bilim Okulu’nu ziyaret ettiler. Delta gezisine Bafra Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan delta yaşantısı hakkında davetlilere bilgi verdi ve soruları cevapladı.

Geziye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi’nin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Teknopark ve Teknoloji Ofis Koordinatörleri ile Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürleri katıldı.